Commission de la construction du Québec

Setting an example

  • Client
  • Year

    2011

  • Location

    Canada

1 Award

2015
LEED Gold Certification
Canada Green Building Council
  • CCQ Head Office Lemay architecture
  • CCQ Head Office Lemay architecture
  • CCQ Head Office Lemay architecture

Care and sensitivity

Lemay integrated a new head office for Quebec’s construction commission (CCQ) next to a residential district with care and sensitivity, strengthening ties with the community.  Bio-climatic conditions influenced the shape of the building to optimize comfort, light and energy efficiency according to the best ecological construction practices, for this organization that strives to set an example for the industry.

  • CCQ Head Office Lemay architecture
  • CCQ Head Office Lemay architecture
  • CCQ Head Office Lemay architecture
  • CCQ Head Office Lemay architecture

The building is streamlined and contemporary, with sustainability as a primary design goal, conveying a responsible image for the CCQ.

  • CCQ Head Office Lemay architecture
  • CCQ Head Office Lemay architecture